Hotels Berlijn

In Berlijn zijn er heel veel hotels; dat is gunstig voor jou omdat de prijzen daardoor relatief laag zijn; zelfs voor de luxe hotels betaal je minder dan in ander Europese steden. Zo kun je dus vrij eenvoudig een voordelig hotel vinden op de voor jou ideale locatie!

Prijzen voor hotels in Berlijn

Hoe hoog zijn de prijzen voor een hotelkamer in Berlijn? Deze zijn uiteraard erg verschillend en hangen af van verschillende factoren zoals de locatie van het hotel, de hoeveelheid sterren en ook van in welk seizoen je reist en of er op dat moment veel congressen en beurzen in de stad zijn. Een gemiddelde prijs voor een normale hotelkamer ligt rond de €60,-. Maar er zijn ook diverse budgethotels waar je al voor € 25,- een kamer kunt boeken of juist 5-sterren hotels waar je voor een luxe kamer rond de € 300,- neertelt. Je ziet dus dat je voor elk budget wel een hotel kunt vinden. Wil je graag zo voordelig mogelijk accommodatie vinden zonder aan comfort in te leveren, let dan op de volgende punten: Boek je hotel in een rustige periode; niet in het hoogseizoen en niet tijdens grote congressen of evenementen. Kies voor een last minute accommodatie; dat scheelt je enorm veel geld. Boek een kamer zonder ontbijt en haal je broodje lekker vers bij de bakker op de hoek (die zijn er ruim voldoende in Berlijn) Boek het hotel op doordeweekse dagen; in het weekend moet je vaak een toeslag betalen. Tip; ben je van plan om de hele dag op pad te zijn en beschouw je het hotel puur als plaats om te overnachten? Kies dan voor een hostel. Je moet dan meestal een badkamer en toilet delen met andere gasten, maar het is veel voordeliger.
Waar boek je een goed hotel in Berlijn?

Er zijn steeds meer verschillende websites voor het boeken van een hotel. Natuurlijk de grote bekende websites zoals Booking, maar ook onbekendere sites. Onze tip is om een kijkje te nemen op Hotelinberlijn.nl de eigenaar heeft alle hotels persoonlijk bezocht en een unieke selectie gemaakt. Zo weet je zeker dat je een goed hotel in Berlijn boekt.

Milieuzone

Als je met de auto gaat of er één huurt in Berlijn, moet je rekening houden met de milieuzone en kun je beter kiezen voor een hotel buiten die zone. Binnen demilieuzone (komt overeen met het centrum) zijn de parkeerprijzen namelijk heel hoog en ben je verplicht een milieusticker aan te schaffen.

Andere leuke Duitse plaatsen om te overnachten

Je bezoek aan Berlijn combineer je gemakkelijk met andere Duitse plaatsen. Wat dacht je voor een nachtje te overnachten in Keulen (tip: Hotel Keulen)  Eigenlijk is alles goed bereikbaar met de auto. Stippel natuurlijk vooraf wel goed je route uit. De hotelprijzen in Berlijn zijn samen met Hotels in München veruit het hoogst.