Trein naar Berlijn

Als je naar Berlijn wilt voor een stedentrip, korte vakantie of ander doel, is de trein een zeer comfortabele en snelle manier van reizen. Daarnaast is de prijs ook te overzien; een retourticket bij NS Hispeed kost zo’n € 98,-. Je hoeft niet over te stappen (behalve misschien in Nederland) en bent in ongeveer 6 uur reizen in hartje Berlijn!

Vertrekstations

Vanuit Nederland zijn er directe verbindingen met Berlijn vanaf de stations Amsterdam CS, Hilversum en Deventer, daarnaast zijn er diverse andere mogelijkheden waarbij je wel 1 of twee keer over moet stappen. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper het wordt. Boek je ruim van te voren, ongeveer 2 of 3 maanden, dan kost een enkele reis € 39,-, boek je kort van te voren, dan ben je al snel meer kwijt.

Ander mogelijkheden

Overigens verzorgt de Deutsche Bahn ook treinreizen tussen Nederland en Berlijn, ook dan ben je €39 kwijt voor een enkele reis. Het loont de moeite om te kijken naar aanbiedingen voor een stedentrip/korte vakantie naar Berlijn. Zo heb je bij diverse reisorganisaties een driedaagse treinreis, inclusief hotel en ontbijt voor tussen de €150 en €200.
Voordelen van de trein

Met de trein reizen is comfortabel en snel, en bovendien vaak ook minder vermoeiend. Daarnaast heeft het nog een aantal voordelen in vergelijking met het vliegtuig of de auto. Zo kun je vanaf verschillende stations in Nederland vertrekken (en ben je dus niet beperkt tot het vliegveld) en hoef je niet 2 uur van te voren aanwezig te zijn om in te checken. In de trein ben je ook minder beperkt wat je bagage betreft (erg handig als je veel wilt shoppen in Berlijn….!) en kun je zelfs je fiets meenemen.

Het grote voordeel van de trein boven de auto is dat je niet op het verkeer hoeft te letten en ook niet in de file terecht kunt komen. Je komt dus een stuk minder moe op je bestemming aan. In Berlijn zelf kom je aan in hartje centrum en kun je zo overstappen op de metro zodat je snel bij je hotel bent.