Auto huren Berlijn

Berlijn is een fantastische stad voor een heerlijke vakantie. De Duitse hoofdstad is uniek door het woelige verleden; 28 jaar lang is de stad in tweeën gesplitst geweest door de Berlijnse Muur, het gevolg van de koude oorlog. Maar ook de verschrikkingen tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben hun stempel op de stad gedrukt. Maar tegelijkertijd is Berlijn ook hip en trendy, en doordat er veel nieuwe stukken in de stad zijn, ook hypermodern. Vanwege de uitgestrektheid van Berlijn, kan het, zeker als je ook de omgeving wilt verkennen, echter wel erg praktisch zijn om een auto te huren. In Berlijn zijn de wegen goed verzorgd; geniet van je vrijheid en rijd langs de oevers van de rivier de Spree, over de brede wegen in en om de stad en verken Berlijn en omgeving!

Een auto huren in Berlijn

Het grote voordeel van het over een eigen auto kunnen beschikken, is dat je overal heen kunt gaan, wanneer je maar wilt. Buiten de groene zone om, zijn de parkeerprijzen ook niet erg hoog en op sommige plaatsen zelfs gratis. Je kunt de auto gebruiken om naar de bezienswaardigheden te rijden, maar je kunt ook de omgeving verkennen. Zo is vlak bij Berlijn het prachtige bosgebied Spreewald. Een welkome afwisseling na al het stadse gebeuren.
Groene zone

We noemden het al even; de zogenaamde Groene Zone of Umweltzone. Deze komt ongeveer overeen met de binnenstad van Berlijn. Je kunt die zone alleen met de auto inrijden als je over een milieusticker beschikt, je kunt dat gebied herkennen aan een verkeersbord met het soort milieusticker dat er nodig is. In Nederland kun je deze bestellen bij de ANWB of online via de site TÜV Nederland voor €17,95. Houd daar dus rekening mee als je wilt auto rijden in Berlijn. Een auto huren in Berlijn geeft je de mogelijkheid te gaan en staan waar je wilt. Er zijn diverse goede autoverhuurbedrijven in Berlijn, om de voordeligste optie te kiezen, kun je het beste even rondkijken op internet.