Vliegtickets Berlijn

De snelste manier om in Berlijn te komen is met het vliegtuig, op voorwaarde dat je niet te ver van het vliegveld af woont. De vliegreis zelf duurt, vanaf Schiphol, namelijk maar 1,5 uur. Met de trein is het al gauw 7 uur reizen en met de auto vaak nog iets langer.

Vliegtickets Berlijn; verschillende mogelijkheden

Vanuit Nederland of België heb je verschillende mogelijkheden voor je vliegreis. Er zijn een aantal luchtvaartmaatschappijen die van verschillende luchthavens in Nederland, België en net over de grens in Duitsland naar Berlijn vliegen. Zo kun je o.a. vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel, Maastricht en Münster naar twee luchthavens in Berlijn vliegen.
Berlijn is een belangrijk knooppunt voor het vliegverkeer en heeft daarom twee luchthavens. Deze zijn Berlijn Tegel, in Noordwest Berlijn en Schönefeld in het zuidoosten gelegen. Vanuit beide luchthavens ben je in ongeveer een half uur in het centrum van Berlijn. Op het moment wordt er overigens gewerkt aan een nieuw vliegveld ter vervanging van beide luchthavens; Berlin Brandenburg Willy Brandt Airport en dat zal naar verwachting in 2014 geopend worden.

Prijzen

De meeste lijnvluchten vertrekken vanuit Amsterdam of Brussel, maar ook in het grensgebied zijn er veel mogelijkheden. Zeker als je in het oosten of zuiden van Nederland woont, loont het de moeite om te kijken wat daar de mogelijkheden zijn. O.a. Brussels Airlines, Easyjet en Lufthansa verzorgen vlucht vanuit de grensstreek.De prijzen voor vliegtickets naar Berlijn lopen nogal uiteen; zo tussen de €30 en de €200. Transavia  biedt het hele jaar door vliegtickets voor je reis naar Berlijn aan, vaak voor scherpe prijzen. Het hangt wel altijd af van diverse factoren; welke luchtvaartmaatschappij, het tijdstip, de vertrekplaats, de klasse en natuurlijk van of je van een aantrekkelijke aanbieding gebruik maakt of niet.
Het is dan ook aan te bevelen, zeker als je voor een korte trip naar Berlijn gaat, om te zoeken naar een mooie aanbieding. All-in reisjes zijn daarbij het meest voordelig; dan heb je voor minder geld (dan de normale prijs van het ticket) de vliegtickets Berlijn én de hotelovernachtingen en maaltijden!