Berlijn uitgaan

Uitgaan in Berlijn

Uitgaan in Berlijn

Als er één stad is waar je goed kunt uitgaan is het wel Berlijn. Er zijn ontzettend veel clubs, discotheken en bars en daarnaast zijn er regelmatig straatfeesten en festivals. De muziek- en uitgaanscene is zeer uitgebreid; van techno tot talloze concerten, en is één van de grootste in Europa. Kortom, er is voor ieder wat wils. Berlijn heeft het!

Hoewel je eigenlijk op elke dag van de week uit kunt gaan, zijn donderdag-, vrijdag- en vooral zaterdagavond het meest populair. Bovendien zijn er open sluitingstijden en sluit een club pas als iedereen weg is en het kan dus ook voorkomen dat men tot de volgende avond doorfeest! Berlijn staat dan ook bekend om het concept ‘uitgaan tot maandavond’. En je hoeft ook niet te discussiëren over wie de BOB is want het openbaar vervoer en de taxi’s rijden gewoon de hele nacht door. In luxere clubs geldt wel dat je in gepaste kleding moet komen en worden groepen jongeren (vooral mannen) nogal eens geweerd. Bij sommige clubs geldt een minimum leeftijd van ofwel 18 ofwel 21 jaar.

Waar moet je zijn?

Omdat Berlijn zo ontzettend groot is, is er niet één uitgaansgebied. De betere clubs zitten in Mitte; rond de Alexanderplatz en de Rosenthaler Platz, maar ook in Prenzlauer Berg rond de Eberswalder Strasse en in Friedrichshain-Kreuzberg bij de Schlesische Tor. Maar je kunt ook naar de Potsdamer Platz en Charlottenburg waar een aantal populaire clubs zitten.
In de Oranienburger Strasse vind je veel verwarmde terrassen en knusse cocktailbars en wil je het liever van meer trendy dan moet je naar de Simon Dach Strasse. Wil je liever wat goedkoper en meer multicultureel dan kun je goed terecht bij de bars in de Oranienstrasse of de Bergmanstrasse.

Hapje eten

Berlijn-uitgaan-36821.jpgVan uitgaan krijg je natuurlijk trek. Gelukkig kun je overal in Berlijn wel terecht voor een nachtelijke snack, zoals het populaire broodje döner. De prijzen in Berlijn liggen niet zo hoog. De entreeprijs kan zeer uiteenlopen, afhankelijk van welke club je bezoekt maar de prijzen voor drankjes en hapjes liggen gemiddeld lager dan in Nederland.